Char Spey Chur ឆាពោះគោ ស្ពៃជូរ
គ្រឿងផ្សំ
- ពោះគោ (យកស្រទាប់ ១០០ ជាន់) ៤៨០ក្រាម
- ស្ពៃជូរ (យកតែធាង) ៨០ក្រាម
- ម្ទេសបូកគោខៀវ ១ក្រាម
- ខ្ញី១បន្ទះ ខ្ទឹមសន្លឹក ២ដើម
- អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹម ស ចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្រាកន្លះស្លាបព្រាបាយ និងខ្លាញ់ ៣ស្លាបព្រាបាយ។
- អំបិល
- ស្ករ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ និង ម្សៅឆា មួយមុខៗកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងល្ង និង ម្រេចម៉ដ្ឋបន្តិចបន្តួច និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ។
១-លាងពោះគោឲ្យស្អាត និងហាន់ជាដុំធំៗ ។ ដាក់ទឹក ៤កែវ ដាំឲ្យពុះ ដាក់ខ្ញីមួយបន្ទះ ដើមខ្ទឹម អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ និងចាក់ពោះគោចូលស្រុស ហើយស្រង់ចេញទុកប្រើការ។
២-ហាន់ធាងស្ពៃជូរជាបន្ទះ និងត្រាំទឹកមួយសន្ទុះទើបស្រង់ចេញ។ ខ្វេះគ្រាប់ម្ទេសចេញ និងហាន់ជាដុំៗ។ លាងសៀងឲ្យស្អាត។
៣-ចាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះ ដាក់ខ្ញី និងខ្ទឹមសចូលបំពង រួចហើយចាក់សៀង និងស្ពៃជូរចូលឆា។ ជាចុងក្រោយចាក់ពោះគោ ស្រា និងគ្រឿងទឹកខាប់ ចូលឆាមួយសន្ទុះ ទើបដួសដាក់ចាន ទុកជាការស្រេច៕
Char Spey Chur ឆាពោះគោ ស្ពៃជូរ
Reviewed by khet sothea
on
8:01 PM
Rating:

No comments: